Kafeterie

Specyfika kafeterii polega m.in. na sprzedaży towarów wytwarzanych na miejscu (np. kawy parzonej) z określonych składników i zgodnie z ustalonymi recepturami oraz rozliczania zużycia tych składników. Do obsługi takich towarów w programie Market służy specjalny typ towaru, dla którego definiuje się recepturę. Sprzedaż towarów tego typu powoduje automatyczne generowanie dokumentu przesunięcia z towarów - składników na towary wynikowe.

Program obsługuje także tzw. zestawy komponowane, czyli towary, przy sprzedaży których można wybrać dodatki (płatne osobno albo uwzględnione w cenie towaru podstawowego) zależne od preferencji klienta. Rejestracja wydania dodatków umożliwia rozliczenie ich zużycia.

Dzięki zastosowaniu ekranu dotykowego jest możliwe stworzenie wielopoziomowego menu obrazkowego dla towarów produkowanych na miejscu i innych towarów bez kodów kreskowych. Dzięki temu dodanie do paragonu danego produktu wymaga jedynie wybrania właściwego obrazka na ekranie kasy. Struktura menu obrazkowego jest tworzona niezależnie od podziału na grupy asortymentowe w systemie zapleczowym. Menu obrazkowe może być tworzone centralnie dla całej sieci sklepów (kafeterii), z możliwością różnicowania poszczególnych lokalizacji.

Serwis korzysta z plików cookies w zakresie opisanym w Polityce cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z ustawieniami przeglądarki.